Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Editoriaal / Kijken en kopen

Geschreven door Tony Verhelle op 12-01-2016

Wees bedachtzaam, kijk en vergelijk, neem bedenktijd en kijk nog eens.

Overmorgen zetten de Brusselse Heizelpaleizen hun deuren open voor het grote publiek. De jaarlijkse hoogmis van de Belgische autosector gaat dan werkelijk van start en uiteraard verwelkomt ook AutoGids u er met veel genoegen. Onze stand ligt zoals gewoonlijk in de Astridhal (vlak na de loopbrug vanuit Parking C), maar we raden u aan om ook eens langs te gaan in Paleis 2; daar zijn we eveneens present in het kader van het (nog altijd populairder wordende) fenomeen van de youngtimers. 

Voor heel wat invoerders is januari traditioneel al het uur van de waarheid in ons land. Op het salon wordt doorgaans bepaald of het een goed, matig of slecht jaar wordt: voor heel wat merken is de jaarlijkse Brusselse show goed voor zowat een derde van hun jaaromzet. Het mag dan ook niet verwonderen dat heel wat middelen worden ingezet om de kijkers en kooplustigen zo goed mogelijk te ontvangen. 

Buitenlanders kijken dan ook altijd hun ogen uit op het Brusselse salon: zo’n grote show voor zo’n klein landje, onze noorderburen weten nog altijd niet hoe we het voor elkaar krijgen. Natuurlijk wordt er ook elk jaar gemord over de hoge kosten en zijn er invoerders die er even regelmatig aan denken om van het grote spektakel weg te blijven en met dat vele geld andere dingen te doen. Maar slechts weinigen wagen die stap en sommige zijn al met hangende pootjes teruggekomen.

Als bezoeker loont het in elk geval de moeite om tijd uit te trekken om alles op uw gemak te bekijken. Dat geldt uiteraard nog meer voor wie zich in een aankoopfase bevindt: het is niet al goud wat blinkt daar op het salon, en het gevaar bestaat dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Op de stands wordt u doorgaans te woord gestaan door zogenoemde ‘informanten’: mensen die een korte opleiding genoten om u over alle aspecten van de tentoongestelde auto’s van het merk de nodige inlichtingen te kunnen geven. Zij zijn geen verkopers, maar hebben uiteraard heel wat marketing-peppraatjes ondergaan en worden beoordeeld op het aantal ‘leads’ dat ze aanleveren: contacten die ze hebben gelegd met potentiële kopers wier naam dan doorgaans aan de lokale dealer is doorgegeven om op te volgen. Iets om in het achterhoofd te houden...

We leven nog altijd in een periode van zeer lage rentes. Vergelijk dus zorgvuldig tussen de verschillende financiële instellingen als u wilt lenen, want het loont de moeite. Constructeurs stellen soms zelf financiering voor, renteloos zelfs, maar wees er dan op beducht dat er met kortingen wordt gegoocheld. Kortom, wees bedachtzaam, kijk en vergelijk, neem bedenktijd en kijk nog eens. Beslis niet te vlug en hebt u toch iets te overhaast getekend op het salon, weet dan dat u gedurende veertien kalenderdagen nog op uw beslissing kunt terugkomen. Let op, dat recht geldt niet als u een aankoopcontract hebt getekend bij de dealer zelf; daar zijn de algemene annuleringsvoorwaarden van het contract van toepassing. Veel flaneergenot.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten