Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Editoriaal / Kantelpunt?

Geschreven door Tony Verhelle op 20-12-2017

AutoGids wil ook in deze wat woeliger tijden een leidraad bieden.

Dit is het laatste nummer van AutoGids voor 2017. Het volgende verschijnt op (vrijdag!) 12 januari 2018 en tegen dan lopen velen van ons alweer rond op het Brusselse autosalon, een van de salons in Europa die nog altijd een succes genoemd mogen worden. Dat heeft natuurlijk ook te maken met u, de autoliefhebber en/of -gebruiker die telkens weer in groten getale afzakt naar de Heizelhallen om er een goed overzicht te krijgen van wat de markt te bieden heeft, en eventueel over te gaan tot een nieuwe aankoop.

Ook het afgelopen jaar is de Belg (m/v) namelijk druk in de weer geweest om nieuwe auto’s te kopen, individueel als particulier, via de eigen firma of onrechtstreeks via het bedrijf waarvoor hij/zij werkt. Alweer een recordjaar. Is alles dan rozengeur en maneschijn? Verre van: de files worden elk jaar langer, onze overheid stelt allerlei dringend nodige beslissingen steeds weer uit, zij die de auto minder genegen zijn, willen die ‘heilige koe’ zo snel mogelijk uit onze steden verdrijven. En als we eerlijk zijn, moeten we toegeven dat de auto-industrie zelf de laatste tijd ook aanleiding heeft gegeven (en nog altijd geeft) tot veel terechte kritiek.

Toch zijn er binnen diezelfde sector heel wat mensen die nadenken over de toekomst: zullen mensen nog auto’s kopen of eerder huren of delen? Zullen mensen nog autorijden of zullen ze massaal andere transportmiddelen prefereren? Hoe zal de auto van de toekomst eruitzien in, zeg maar, 2030 (wat in autotermen eigenlijk morgen is)? Ook – en misschien zeker – wie van auto’s houdt, moet zich minstens die vragen stellen, al zijn degelijke antwoorden niet onmiddellijk voorhanden of op zijn minst niet geheel duidelijk.

Als je ziet wat er allemaal op ons afkomt de volgende jaren, van alternatieve aandrijvingsvormen over autonoom rijden tot vervangende vormen van mobiliteit, dan weten we dat we voor een scharnierpunt staan. Dat is ook de reden waarom gedurende een gedeelte van het salon paleis 10 zijn deuren openzet, niet voor koning auto, maar voor alle vormen van mobiliteit, hardware of software, in the flesh or in the mind.

Het is de bedoeling van AutoGids om u ook in deze wat woeliger maar tevens opwindender tijden een leidraad te bieden. We kennen zeker niet alle antwoorden, maar we proberen wat klaarder te zien, verbanden te ontcijferen, om u op zijn minst een stuk verder te helpen. Dat kost ook heel wat geld. Daarom zien wij ons genoodzaakt de prijs voor uw geliefde tijdschrift lichtjes te verhogen. Maar omdat het binnenkort ook feest is (eerst de jaarwende, dan het autosalon), schenken wij u naar goede gewoonte een toegangsticket voor dat salon, te gebruiken tijdens onze nocturne (maandag 15 januari van 16 tot 22 uur). Wij zullen er zijn om u te begroeten. En ondertussen: vier ze!

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten