Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Editoriaal / Nieuwe kleren

Geschreven door Alain Devos op 08-09-2020

“WANNEER TIJDEN VERANDEREN, DOEN WIJ DAT NATUURLIJK OOK." Deze ­AutoGids ziet er dus helemaal anders uit.

Tijden veranderen. Wie daaraan twijfelt, moet er de autogeschiedenis maar even bijnemen. Toen ik leerde rijden, was een stuurbekrachtiging zelfs op een grote berline nog niet standaard; wie recent een auto bestelde, weet wat voor ‘gekke’ snufjes er vandaag allemaal optioneel verkrijgbaar zijn. Een stuurbekrachtiging is daar niet meer bij, die behoort allang tot de basisuitrusting – en volgens de optimisten komt er een dag waarop dat zelfs niets meer uitmaakt, omdat we dan toch niet meer zelf zullen sturen. Meer dan ooit tevoren in zijn rijke geschiedenis is de autosector in een razendsnel tempo in beweging. Sommige constructeurs zeggen zelfs geen auto’s meer te verkopen, maar te handelen in mobiliteit. En die moet natuurlijk groen zijn – knipper even met de ogen en u hebt de lancering van alweer een deels of volledig elektrisch aangedreven model gemist. 

Bij AutoGids zitten we er met onze neus bovenop en maken we u met een nooit aflatend enthousiasme wegwijs in die uitermate boeiende autowereld. Als sinds 1979 doen we dat met ons tweewekelijkse magazine, sinds vele jaren ook dagelijks op AutoGids.be. Maar wanneer tijden veranderen, doen wij dat natuurlijk ook. Deze AutoGids ziet er dus helemaal anders uit. Wees gerust, aan ons DNA hebben we niet geraakt. De Gedetailleerde Wegtests en vergelijkende tests blijven de hoofdmoot uitmaken, maar we hebben ze wel in een nieuw jasje gestoken. Die tests zijn nu een heuse reis geworden, zoals u die zou maken wanneer u de showroom van een dealer binnenstapt. Van de eerste al wat verliefde blik op de auto van uw dromen tot de testrit en natuurlijk het hele financiële plaatje – om samen te berekenen of de droom ook werkelijkheid kan worden. 

Omdat de keuze van een auto die aan uw behoeften beantwoordt, vaak zo moeilijk is, hebben we ook de beoordeling en klassering van onze vergelijkende tests herbekeken. Die zijn nu nog wat duidelijker en gedetailleerder, zodat elke potentiële koper kan uitmaken hoe een auto scoort op de domeinen die voor hem of haar belangrijk zijn. Natuurlijk blijft objectiviteit daarbij altijd onze leidraad. Maar als een redacteur af en toe toch eens de behoefte voelt een wat persoonlijkere mening te ventileren, heeft hij daar voortaan een kanaal voor: Radio-MAG. MAG, dat staat voor Moniteur Automobile-AutoGids en evengoed voor MAGazine. En dus voor een tweede mening, een tegendraads gedacht, een vloek, een noodkreet of gewoon een knipoog.

U zult het merken, deze AutoGids is ook luchtiger, mooier vormgegeven en meer dan ooit geïllustreerd met de knapste foto’s. En er zijn ook nieuwe rubrieken. Zo geven we u de mogelijkheid uw mening te geven over de auto waarmee u al jaren rijdt. Een mening waarmee u ook vaak andere lezers een dienst zal bewijzen. En natuurlijk vergeten we niet dat de auto, wat ‘men’ ons soms ook probeert wijs te maken, vaak pure passie is en blijft. Vandaar dat we nog altijd heel wat ruimte blijven uittrekken voor tests en andere fantastische verhalen over droomauto’s van vandaag en gisteren. We wensen u een prettige ontdekking van deze nieuwe AutoGids. Laat ons zeker weten wat u ervan vindt, we hebben hem tenslotte speciaal voor u gemaakt.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten