Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Partner Content / EQA en EQB: nieuwe upgrade - In samenwerking met Mercedes-EQ

Terwijl ze zowel op technologisch als stilistisch vlak blijven evolueren, ondergaat de Mercedes-Benz EQA/EQB-familie ook steeds meer upgrades, met name door de komst van snufjes die eerder bij hun grote zussen EQE en EQS waren te vinden. Beter nog: de EQB beschikt voortaan over een trekhaak waarmee er tot 1.700 kg kan worden getrokken.

De 2024-versies van de Mercedes-Benz EQA en EQB weten heel wat klanten die voor het eerst voor een 100% elektrische auto kiezen te overtuigen. Ze staan visueel nu ook heel wat dichter bij hun grotere voorgangers, vooral dankzij het gebruik van de met sterren bezaaide zwarte grille, een nieuwe bumper of ook nog de lichtstrip tussen de koplampen, allemaal synoniem voor een nieuwe en exclusieve visuele identiteit.

Tot 1.700 kg trekgewicht

De EQB is een uiterst ruim model. Tot zeven passagiers kunnen er in plaatsnemen, dankzij de twee extra stoelen op de derde rij, bestemd voor inzittenden tot 1,65 m lang. Bovendien valt de EQB op door zijn trekvermogen: dankzij de trekhaak in optie kan de EQB een geremde aanhangwagen tot 1.700 kg trekken, en dat is zeldzaam voor een elektrisch voertuig. De EQB is verder ook genereus qua laadvermogen en onderscheidt zich door zijn koffervolume, dat varieert tussen 465 tot 1.710 liter.

Dankzij de technologische ontwikkelingen die de ingenieurs van Mercedes-Benz op de wagen hebben aangebracht beschikt de 250+ variant van de EQA nu over een maximaal WLTP-bereik van 560 kilometer, met een elektriciteitsverbruik dat slechts tussen 14,4 en 16,4 kWh/100 km bedraagt. Standaard zijn de EQA en EQB nu ook uitgerust met een warmtepomp, wat helpt om deze aanzienlijke autonomie ook bij de winterse lage buitentemperaturen te behouden.

Uitrusting van topniveau

Voor een vergelijkbaar prijskaartje beschikken de EQA en EQB 2024 voortaan over een nog volledigere standaarduitrusting. Daarbij onder andere de nieuwste stuurwielgeneratie met aanraakbediening, sfeerverlichting, een automatisch openende achterklep of nog de centrale display met nieuwste generatie MBUX die – net als de grotere EQ modellen – over een “Zero Layer”-interface beschikt die een rechtstreekse toegang tot essentiële apps mogelijk maakt, zonder door submenu’s te hoeven navigeren. Als optie, maar standaard op de Premium-versie, zorgt het Burmester surround audiosysteem voor een unieke geluidservaring met maximale zuiverheid, voorheen enkel voorbehouden aan de modellen uit het hoogste gamma.

De zowel praktische, zuinige als efficiënte EQA en EQB zijn verkrijgbaar met een waaier aan krachtbronnen. De EQA bestaat in de varianten 250 (voorwielaandrijving, 140 kW en maximaal WLTP-bereik van 528 km), 250+ (voorwielaandrijving, 140 kW, 560 km), 300 4MATIC (vierwielaandrijving, 168 kW, 459 km) en 350 4MATIC (vierwielaandrijving, 215 kW, 459 km). De EQB is verkrijgbaar in 250+ (voorwielaandrijving, 140 kW, 534 km), 300 4MATIC (vierwielaandrijving, 168 kW, 447 km) en 350 4MATIC (vierwielaandrijving, 215 kW, 447 km).

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten