Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Industrie: Turks automerk tegen 2019?

Geschreven door Laurent Norro op 14-11-2017

Tegen 2019 zou Turkije een eigen nationale autobouwer kunnen hebben. Het idee wordt gesteund door president Erdogan zelf. Hij heeft net aangekondigd dat hij een consortium heeft opgericht.

Net zoals heel wat staatsleiders voor hem zou Turks president Recep Erdogan heel graag een nationale autobouwer zien ontstaan in zijn land. Hij denkt dat die droom snel werkelijkheid kan worden. Hij heeft daarom een consortium opgericht dat 5 grote Turkse bedrijven bij elkaar brengt. Sommige daarvan zijn al geworteld in de auto-industrie. Het gaat om Anadolu Group (partner van Isuzu), BMC (een vrachtwagenbouwer), Kirça Holding (partner van Hyundai), Turkcell (telecombedrijf) en Zorlu Holding (elektronica en energie).

Schone auto

Veel is nog niet bekend over dit eerste volledig Turkse model. Maar de president wil dat de 5 bedrijven de koppen bij elkaar steken om na te denken over deze auto, over zijn positionering, zijn prijs, zijn formaat, zijn prestaties en het type aandrijflijn. Naar verluidt wordt sterk gedacht in de richting van een hybride of een elektrische auto. In 2019 zou een eerste prototype moeten worden voorgesteld en de productieversie zou in 2021 op de markt moeten komen.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten