Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Mitsubishi brengt nog zeker 2 EV's uit in Europa tegen 2028

Geschreven door Yeelen Möller op 10-03-2023

Mitsubishi heeft zijn toekomstplannen voor de komende 5 jaar uit de doeken gedaan. Voor Europa staan er alvast nog twee compacte EV's op de planning, de rest van de wereld krijgt ook grotere modellen, al dan niet met een verbrandingsmotor.

Mitsubishi bevestigt zijn voornemen om aanwezig te blijven op de Europese markt, maar dan wel op een zo goedkoop mogelijke manier. De comeback van het Japanse merk – behalve in België, voorlopig – is namelijk sterk gebaseerd op de samenwerking met Renault-Nissan, de andere twee leden van de Alliantie. Zo is er een nieuwe ASX, een rechtstreekse afgeleide van de Renault Captur, en zal de aankomende Renault Clio facelift ook als Mitsubishi Colt door het leven gaan.

2 nieuwe Alliantie-EV's

Een strategie die Mitsubishi verderzet, zo blijkt uit zijn 'Challenge 2025'-businessplan dat de strategie van de constructeur uit de doeken doet tegen 2025 en 2028. In de "technologisch geavanceerde" regio's Japan, Noord-Amerika, Europa en China gaat Mitsubishi zich blijven richten op het overnemen van de technologie die al is ontwikkeld door Renault en Nissan.

Concreet toont Mitsubishi in zijn voorstelling dat er nog twee batterij-elektrische wagens zullen komen rond 2025, allebei op basis van Alliantie-platforms – eentje een SUV van Renault, de andere een compacte berline van Nissan als we de silhouetten mogen geloven van de presentatie. 

Internationale expansie

Voor de rest van de wereld zijn de ambities van Mitsubishi een pak groter: er worden maar liefst 16 nieuwe modellen gelanceerd in de komende 5 jaar, waaronder 9 geëlektrificeerde modellen (hybride en elektrisch). Interessant is de komst van een nieuwe generatie pick-ups, die zowel met een verbrandingsmotor als met een batterij-elektrische aandrijflijn zullen komen. Of deze nieuwe elektrische Mitsubishi L200 ook naar Europa komt, is nog niet duidelijk.

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten