Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Innovatie / Tesla Full Self-Driving beschikbaar voor iedereen in Amerika

Geschreven door Frédéric Kevers op 25-11-2022

Volgens Elon Musk is de bètaversie van het door Tesla ontwikkelde Full Self-Driving (FSD) systeem beschikbaar voor alle klanten in Noord-Amerika.

Ook al is hij druk bezig met Twitter, vergeet Elon Musk niet te... tweeten over Tesla. Volgens de baas van het Amerikaanse merk is de bètaversie van de Tesla Full Self-Driving software nu beschikbaar voor alle Tesla-klanten in Noord-Amerika. Een verrassende uitspraak als je bedenkt dat de Amerikaanse autoriteiten het FSD-systeem van Tesla zonder menselijke interventie, nog niet hebben goedgekeurd. Maar Elon Musk is gewend flitsende of wat voorbarige uitspraken te doen.

>> Lees ook - Is Tesla's Autopilot illegaal?

Naast Autopilot

Bovenal botst deze verklaring met die van Elon Musk in oktober 2022, die zei dat FSD - Full Self-Driving - in 2022 geen wettelijke goedkeuring zou krijgen. Is het inzetten van een bètaversie dan legaal? Tesla wordt juridisch onderzocht wegens misleidende of bedrieglijke communicatie over de autonome rijcapaciteiten van zijn voertuigen, terwijl het wordt bekritiseerd omdat het deze nieuwe technologie op de openbare weg test zonder dat deze is gevalideerd en gecertificeerd.

Ter herinnering: FSD is een optie van 15.000 dollar die het Autopilot-systeem aanvult, waarmee de auto binnen een rijstrook kan sturen, versnellen en remmen zonder tussenkomst van de bestuurder. Met FSD zou dit vermogen worden uitgebreid zodat de auto zonder menselijke hulp of controle 100% autonoom van rijstrook kan veranderen of parkeren.

No comment

Tesla weigerde op Twitter commentaar te geven op de verklaring van zijn baas. Dit suggereert dat dit de zoveelste poging is van Elon Musk om de aandelenkoers van Tesla op te krikken en beleggers "gerust te stellen". De miljardair-fantast draait er zijn hand niet voor om.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten