Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Ssangyong: wat brengt 2024?

Geschreven door Alain Devos op 24-01-2024

Geen klassiek autosalon dit jaar, toch blijft januari de ideale maand om eens terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Dit marktoverzicht verzamelt de toppers van vandaag met de sterren van morgen. Vandaag: Ssangyong

herdoopt in KG Mobility, een toch wat vreemde naam voor een automerk. Zo denken ze er bij de Belgische invoerder ook over, want voorlopig blijft die nog even SsangYong gebruiken. Zo zijn de auto’s natuurlijk ook bij het publiek bekend; in Europa staat de ‘oude’ familienaam trouwens nog altijd op het achterwerk van alle modellen uit het gamma. Zelfs op dat van de net gelanceerde Torres, al zou daar wel verandering in komen bij de lancering van de elektrische uitvoering daarvan, die EVX zal heten.

TOEKOMSTIGE SSANGYONGS ZULLEN OOK BIJ ONS DE NIEUWE MERKNAAM ‘KG’ DRAGEN.

2024 KG Mobility Torres EVX

Hippe Torres

Toekomstige SsangYongs zullen dus ook bij ons de nieuwe merknaam ‘KG’ dragen. De huidige eigenaars menen dat de ‘oude’ te veel wordt geassocieerd met de financiële stormen waarin het Zuid-Koreaanse merk verschillende keren terechtkwam. Die perikelen zijn nu achter de rug, en ondertussen is er ook voor Europese klanten een toch wel ruim en aantrekkelijk gamma beschikbaar. De ook als langere Grand verkrijgbare Tivoli, de al met een elektrische aandrijving leverbare Korando, de Rexton en de Musso en Grand Musso kregen recent het gezelschap van de er heel hip uitziende Torres. Voorlopig is die er enkel met een klassieke benzinemotor, maar er volgt dit jaar dus ook een EV-variant.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten