Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

nieuws / 555.252 bezoekers op autosalon

Geschreven door Olivier Duquesne op 24-01-2016

De 94ste editie van het salon van Brussel heeft volgens de organisator ‘meer dan 555.000 bezoekers’ ontvangen. Dat is een kleine daling van 4 procent tegenover 2014, maar het bezoekersdoel werd toch bereikt.

Febiac, de automobielfederatie die het salon organiseert, heeft een eerste balans opgemaakt van het aantal bezoeken in Brussels Expo van 14 tot en met 24 januari. 555.252 bezoekers zakten af naar de Heizel. Dat is iets minder dan in 2014 (582.630 bezoekers) en bijna evenveel als in 2012 (561.555 bezoekers). Een positieve balans voor een salon in moeilijke omstandigheden en met enkele grote aanpassingen, zoals de luxewagens in paleis 1 en de testpiste in paleis 12. Febiac en de importeurs maken alvast een afspraak met iedereen van 12 tot 22 januari 2017 voor een salon dat, zoals altijd in de oneven jaren, het accent legt op de motoren, de vrijetijdsvoertuigen en de bedrijfsvoertuigen.

Uitzonderlijke maatregelen

Door de terreurdreiging waren de paleizen van Brussels Expo maar via twee ingangen toegankelijk (parking C, paleis 5) na een veiligheidscontrole van elke bezoeker. Desondanks bleven de wachttijden tot een minimum beperkt. Maandag 11 januari, de dag voor de opening voor de pers, werden alle paleizen doorzocht door de politie. Exposanten of technisch personeel waren niet aanwezig, op enkele geautoriseerde personen na. Die maatregelen hebben sommige personen wellicht afgeschrikt om naar het salon te komen, net als de verhoging van de prijzen. Maar zoals blijkt uit de bezoekersaantallen, bleef dat heel beperkt.

Bewogen actualiteit

De algemene pers profiteert altijd van het salon om vragen over de auto en de mobiliteit te behandelen. Het begin van 2016 werd gekenmerkt door enkele bijzondere gebeurtenissen die dit fenomeen nog versterkten: de dalende olieprijzen, de premie voor elektrische voertuigen in Vlaanderen en de aantrekkelijke intresten voor autoleningen (doorgaans tussen 0,99 procent en 2 procent). Goed nieuws was ook de komst van Q6 e-Tron bij Audi in Vorst. Eerder ongelukkig nieuws zoals de affaire bij Volkswagen en de verdenkingen rond Renault en Opel werd natuurlijk ook besproken in de wandelgangen van het salon. Net als de sluiting van de slecht onderhouden Stefaniatunnel in Brussel.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten