Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nostalgie / Bertone heeft een deel van zijn schatkamer verkocht

Geschreven door Olivier Duquesne op 24-05-2018

De Italiaanse koetswerkbouwer Bertone heeft conceptcars en archieven verkocht in een veiling. In het aanbod zaten onder meer de op de Ferrari F430 gebaseerde Nuccio en de Alfa Romeo 8c Competizione Pandion.

Bertone heeft een deel van zijn collectie toevertrouwd aan het veilinghuis Aste Bolaffi om ze op 23 mei te laten verkopen. Naast allerlei tekeningen, schetsen, notities en schaalmodellen waren er ook twee auto’s te koop: de Nuccio en de 8C Competizione Pandion. De Bertone Nuccio is een uniek model gebaseerd op de Ferrari F430. Hij werd ontwikkeld voor de honderdste verjaardag van de koetswerkbouwer. Uiteindelijk werd de auto toegewezen voor 240.000 euro. De Pandion is dan weer bedacht op basis van de Alfa Romeo 8C Competizione voor de honderdste verjaardag van dat automerk. De auto, die werd geconserveerd door Bertone in Turijn, werd verkocht samen met de laarzen en de vest van het fotomodel van in de promofilmpjes en met de perskit van de voorstelling van de auto. Voor de Pandion is een recordbedrag van 500.000 euro betaald.

Schetsen en ontwerpen

Verzamelaars en autoliefhebbers konden zich ook vergapen aan andere loten, zoals een schaalmodel van de Lotus Emotion en van de Innocenti Mini. Er zijn ook tekeningen, technische notities en heel wat schetsen aangeboden van conceptcars die zijn bedacht door Bertone en zijn teams. Er was tot slot nog een lot van meer dan 5.000 schetsen. Nog niet alle kopers zijn bekend, maar de Italiaanse regering en een aantal musea hebben in elk geval zaken mee naar huis genomen.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten