Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nostalgie / Jaguar restaureert 12 E-Types voor de 60ste verjaardag van het model

Geschreven door Sébastien Vanhouche op 13-08-2020

Jaguar gaat 6 E-Types coupé en 6 E-Types cabriolet restaureren in de exacte configuratie waarin ze in 1961 op het salon van Genève werden voorgesteld. Ze worden enkel per twee verkocht.

De Jaguar E-Type viert in maart 2021 zijn zestigste verjaardag, maar het Britse merk begint vandaag al, 6 maand eerder, met de feestelijkheden. Het gaat namelijk 12 exemplaren van de E-Type restaureren, en niet zomaar om het even welke exemplaren, want het gaat om exacte replica’s van de twee modellen die op het salon van Genève van 1961 werden onthuld. De speciale reeks met de naam 60 Edition bestaat uit 6 metaalgrijze coupés en 6 cabrio’s in ‘British Racing Green’.

Per twee

Jaguar gaat geen nieuwe E-Types bouwen. De Britse constructeur vertrekt op bestaande chassis en restaureert de auto’s volledig als eerbetoon aan de twee exemplaren waarmee de legende begon. Naast een unieke lak krijgt elke auto ook een paar herdenkingsplaatjes die verwijzen naar de 60 Edition. Je twijfelt tussen de coupé of de cabriolet? Dat hoeft en kan zelfs niet, want Jaguar verkoopt de auto’s enkel als paar, zodat je niet moet kiezen. Praktisch…

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten