Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nostalgie / Belgische schuurvondst kan koopje van het jaar worden

Geschreven door Johan Dillen op 06-04-2018

De Jaguar XK 140 met Michelotti-koetswerk die recent ontdekt werd in Gent, zou wel eens het koopje van het jaar kunnen worden. Veilinghuis Bonhams plakt een voorlopige schatting van ’10.000 à 15.000 euro’ op de auto, die een werkelijke waarde heeft die in de honderdduizenden euro’s loopt.

Foto's: Courtesy of Bernard Viart

Er zijn slechts twee of drie XK 140’s bekend die een carrosserie van de Italiaanse designer Michelotti kregen. Deze is er daar zeker één van, zo blijkt na onze oproep naar onze lezers. We kregen onder meer reactie uit Australië, maar ook van de Franse auteur en Jaguar-specialist Bernard Viart. Hij bevestigt dat het chassisnummer van deze auto past bij een bekende Michelotti XK 140. Viart kent de auto in kwestie bijzonder goed. “Hij stond begin jaren ’80 bij een Britse verkoper, waar ik hem ben gaan bekijken in opdracht van de Franse Jaguar-verzamelaar Roland Urban. Die had de auto vervolgens in zijn bezit gehad tot in de jaren ’90. De auto had ook de cilinderkop van een C-Type racewagen en de zijdelingse uitlaat van de C.”

Ongeval

De auto is in 1955 geleverd als crèmekleurige Fixed Head Coupé aan Jeanne Gaymard in Parijs. In 1957 raakt hij vooraan zwaar beschadigd bij een ongeval Hij werd daarom naar Michelotti in Turijn gebracht, waar hij in 1960 of 1961 zijn nieuwe koetswerk kreeg. Of Brigitte Bardot ooit eigenaar was van deze auto, is zeer twijfelachtig. De twijfel rond de auto is meteen ook de oorzaak van de lage schatting. Dit is zeker een echte Michelotti Jaguar gaat, maar verder zijn alleen de Belgische papieren bij de auto. De Jaguar komt op 13 mei op de Bonhams-veiling in Monaco.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten