Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nostalgie / Witte Olifant en coupés met ster op de Silvretta Classic

Geschreven door Olivier Duquesne op 05-07-2017

Voor de 20ste jaargang van de Silvretta Classic-rally zet Mercedes verschillende auto’s in, waaronder een SSK “Weisse Elefant” uit 1928. Er is ook een 250 CE Coupé W114 uit 1969 en The Hammer.

Nu woensdag wordt het startschot gegeven voor de Silvretta Classic Rally Montafon in Schruns (Oostenrijk). Deze oldtimerrally duurt daarna nog tot 9 juli in de Oostenrijkse Alpen. Mercedes heeft verschillende voertuigen uit zijn collectie ingeschreven. De oudste is een “Weisse Elefant”. Deze SSK W 06 heeft een 7,1 liter grote zescilinder in lijn van 170 pk, een vermogen dat met een tandriemaangedreven compressor tot 225 pk is opgevoerd. De witte bolide is technisch vergelijkbaar met de SSK waarmee Rudolf Caracciola destijds tussen 1928 en 1930 won in de Gabelbach Race, de Mille Miglia, het Europese heuvelklimkampioenschap en de races van Schauinsland en de Mont Ventoux.

Coupés

Verder nemen twee legendarische coupés van het merk deel aan het evenement. Ze worden bestuurd door voormalig Le Mans-winnaar Klaus Ludwig en ex-F1-rijder Karl Wendlinger. Het eerste model is een 250 CE Coupé W114 STroke 8 uit 1969. Hij wordt aangedreven door een 2,5 liter grote zescilinder met 150 pk. Dat was de eerste motor van het merk met de elektronisch gestuurde injectie van Bosch “D-Jetronic”. Er neemt verder een 280 C uit 1972 deel. Een andere historische coupé die Mercedes heeft ingeschreven, is bekend onder zijn bijnaam The Hammer (de hamer). Dat is een 300 CE 6.0 AMG uit 1988. Die kan rekenen op een 6.0-V8 van 385 pk. Op die manier kan het evenement in Tirol zijn twintigste jaargang op een waardige manier vieren.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten