Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Ontcijferd / Hybride auto's : voordelen en nadelen

Geschreven door David Leclercq op 23-05-2018

Met een hybride rijden is goed voor Moeder Aarde, maar het vergt soms ook een aantal toegevingen. Tijd dus om de plus- en minpunten eens op een rijtje te zetten.

PLUS

  • Lager verbruik. Door hybridisering daalt het verbruik en dus ook de uitstoot van vervuilende stoffen aan de uitlaat. De verbruiksdaling kan gaan van 10 procent voor microhybridisering tot 50 procent voor gewone hybrides en zelfs 100 procent voor plug-inhybrides – op korte trajecten weliswaar.
  • Competitieve prijs. De prijzen van gewone hybrides zijn tegenwoordig zeer aanvaardbaar ten opzichte van diesels, waardoor ze economisch interessant worden. Vooral omdat ook hun verbruik vergelijkbaar is met dat van een dieselauto.
  • Beperkte onderhoudskosten: Naar schatting is het onderhoud van een hybride 20 tot 40 procent minder duur dan dat van een auto met enkel een verbrandingsmotor. Er is ook minder bandenslijtage dankzij de ‘coolere’ rijstijl, minder remslijtage door de energierecuperatie (via de motorrem) en op de modellen zonder versnellingsbak is er geen risico op een kapotte of versleten koppeling...

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten