Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Parijs 2016 / Kia Carens: lichte facelift

Geschreven door David Leclercq op 26-09-2016

Na vier jaar heeft de eenvolumer van Kia, de Carens, recht op een lichte facelift. Op het programma staan kleine esthetische ingrepen, rijhulpsystemen en een lager verbruik.

Na vier jaar wordt de Kia Carens opgefrist. Zo krijgt de eenvolumer een nieuw radiatorrooster, die hem in lijn brengt met de nieuwste Sportage. De bumper wordt ook hertekend, terwijl de achterlichten een modernere vorm krijgen.

Rijhulpsystemen

De Carens krijgt ook nieuwe rijhulpsystemen. De multimedia-interface kan voortaan om met Android Auto, Apple Car Play en de onlinediensten van TomTom. Voor het audiosysteem is Kia een samenwerking aangegaan met JBL. Wat rijhulpmiddelen betreft kan de Carens een beroep doen op dodehoekbewaking, een waarschuwing voor achterliggend verkeer en verkeersbordherkenning.

Eco-versie

Op motorisch vlak verandert er daarentegen niets, behalve voor de 1.7 CRDi 115, die kan een Eco-pack krijgen. Die omvat een Stop&Start-systeem en banden met superlage rolweerstand, waardoor zijn CO2-uitstoot terug gebracht wordt tot 109 g/km. De auto wordt voorgesteld op het salon van Parijs, maar zal pas eind dit jaar in de showrooms staan.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten