Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Parijs 2016 / Toekomstige Kia Rio: eerste beelden

Geschreven door Olivier Duquesne op 01-09-2016

Kia vernieuwt zijn bestseller, de Rio, voor het salon van Parijs. De vierde generatie van de stadsberline zal langer, breder en lager zijn en over U-vormige leddagrijlichten beschikken.

De Kia Rio begint in 2017 aan zijn vierde generatie. De Koreaanse berline krijgt U-vormige leddagrijlichten en een hertekend Tiger Nose-radiatorrooster. De achterpartij heeft een kortere overhang en een verticalere achterruit. De ledlichtsignatuur van de achterlichten krijgt een pijlvormig ontwerp.

Herwerkte interface

Het interieur stelt een nieuwe Human Machine Interface (HMI) voor. Het aanraakscherm van de console dient om de audio-, navigatie- en connectiviteitssystemen van de Rio te bedienen. Zo kon het aantal knoppen op het dashboard teruggebracht worden. De teams van de constructeur hebben onder andere aan de hand daarvan het interieur ruimer willen maken.

Nieuwe afmetingen

De nieuwe Kia Rio groeit met 15 millimeter (4.065 millimeter), meer bepaald doordat zijn wielbasis er 10 millimeter (2.580 millimeter) bijkrijgt. De designteams van Kia in Duitsland, Californië en Zuid-Korea hebben er eveneens voor gekozen om de Rio 5 millimeter (1.725 millimeter) breder te maken, alsook de wagen met 5 millimeter (1.450 millimeter) te verlagen. We zijn nog niets officieels te weten gekomen over de aandrijfgehelen en het chassis, maar Kia zou de Rio ook dynamischer gemaakt hebben.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten