Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Parijs 2016 / Kia Soul: restyling en motor met 204 pk

Geschreven door David Leclercq op 26-09-2016

Bij Kia heeft naast de Carens ook de Soul recht op een opknapbeurt. Zo krijgt de cross-over onder andere een motor met 204 pk.

Het salon van Parijs is een belangrijk evenement voor Kia, want voor de gelegenheid stelt het merk er de nieuwe Rio voor en trakteert het naast de Carens ook zijn cross-over Soul op een lichte facelift. Die heeft recht op een herwerkte neus, met meer bepaald een massievere bumper en een nieuw radiatorrooster dat meer in de lijn van dat van de Sportage ligt. Bij de krachtigste versie van de Soul merken we achteraan een dubbele uitlaat op.

204 pk

Nieuwigheid: Kia stelt voortaan een gespierde Soul voor waarvan het vermogen aftopt op 204 pk. Kwestie van het rijplezier te verbeteren, aangezien het model een sprint van 0 naar 100 km/h aankondigt in 7,8 seconden en een normverbruik van 6,9 l/100 km en 156 g CO2/km. De motor wordt enkel aangeboden met de versnellingsbak met dubbele koppeling en zeven verhoudingen.

Licht herwerkt interieur

Binnenin gaat het om kleine wijzigingen, zoals een nieuwe bekleding van half leer/half stof voor de Soul Sport. De boordinterface evolueert zoals die van de Carens en stelt voortaan de functies Apple CarPlay en Android Auto voor. Voor wat de rijhulpmiddelen betreft vinden we ook de dodehoekdetectie terug en de waarschuwing voor achterliggend verkeer. De lancering staat voor eind dit jaar op de planning.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten