Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Salon van Tokio 2017 / Toyota JPN Taxi: elektrische London Taxi

Geschreven door David Leclercq op 25-10-2017

Toyota onthult in Tokio zijn nieuwe taxi JPN. Dat model lijkt op de typische Londense taxi’s, maar wordt enkel lokaal op de markt gebracht. Hij rijdt op lpg.

Toyota onthult in Tokio zijn nieuwe JPN Taxi, een model voor personenvervoer dat langzaamaan in Japanse steden gaat opduiken. Verder dan dat komt hij echter niet. Hij wil in elk geval Japanse gastvrijheid uitstralen. Daarom heeft hij een lage en vlakke laadvloer en een schuifdeur, zodat instappen en aan boord bewegen eenvoudig is. Toyota meldt dat in het laadruim plaats is voor een rolstoel. In Japan schenkt men traditioneel veel aandacht aan mensen met een fysieke beperking. Zo zijn alle metrostations rolstoeltoegankelijk, iets wat bij ons nog lang het geval niet is.

Optimaal zicht

Toyota zegt alles te hebben gedaan om het leven te vergemakkelijken van de bestuurder, met vooral een optimaal zicht “dankzij de innovatieve vorm en plaatsing van de voorruitstijlen en de opstelling van de buitenspiegels op de voorvleugels”. Voor volledige transparantie zijn het navigatiescherm en het instrumentenbord duidelijk leesbaar voor klanten, terwijl Toyota ook zijn Safety Sense-pakket monteert, met botswaarschuwing, automatische noodrem en dergelijke meer. Onder de motorkap ligt een hybride aandrijflijn op lpg die (in de stad naar we vermoeden) gemiddeld 5,2 l/100 km verbruikt. Daarmee zet Toyota een lange traditie verder, want zijn allereerste taxi, de AA, werd al in 1936 gelanceerd.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten