Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Salon van Tokio 2017 / Yamaha Cross-Hub Concept: pick-up in zakformaat

Geschreven door Jean-François Christiaens op 25-10-2017

In Tokio onthult motorfietsbouwer Yamaha een concept van een mini-pick-up. Het elektrische karretje is praktisch om je… endurancemotor naar de piste te vervoeren.

Yamaha blijft aangetrokken tot de wereld van de vierwielers, dat valt ondertussen niet meer te ontkennen. Voor de derde keer op rij komt de motorfietsbouwer namelijk naar het salon van Tokio met in zijn bagage een concept voor een auto. Na de stadswagen Motiv uit 2013 en de knappe sportwagen Sports Ride Concept uit 2015 maken we dit jaar kennis met de Cross-Hub Concept. Deze keer droomt Yamaha zijn toekomst op vier wielen in de vorm van een pick-up. En die is relatief compact voor zijn segment, want hij is slechts 4,49 meter lang. Al betekent dat niet dat zijn laadbak klein is…

Motoren aan boord

Er past namelijk een endurancemotor in. Of zelfs twee, want op de conceptcar in Tokio staat ook nog eens een ‘pocket bike’ in de laadbak. Ongetwijfeld zodat de kinderen mee op avontuur kunnen met papa of mama. Op praktisch vlak valt op dat de laadbak relatief laag staat voor het segment, wat het inladen minder lastig moet maken. Een ander interessant detail: de conceptcar heeft een zuiver elektrische aandrijflijn, al geeft Yamaha daar geen technische details van vrij. Tot slot benadrukt Yamaha nog dat zijn vorige twee conceptcars, die samen met Gordon Murray (de geestelijke vader van de McLaren F1) zijn ontwikkeld, niet in de vergeethoek zijn beland. De Japanners zijn op de achtergrond nog steeds met hun eerste auto’s bezig.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten