Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Italiaanse Opel Corsa laat zich zien: nieuwe Lancia Ypsilon gelekt

Geschreven door Klaas Janssens op 15-01-2024

Op Valentijnsdag wordt de nieuwe Lancia Ypsilon officieel voorgesteld, maar de Italiaanse neef van de Opel Corsa rijdt nu reeds rond op het wereldwijde web.

Er is al een heleboel gezegd en geschreven over de comeback van Lancia, dat een tweede kans krijgt van moederhuis Stellantis. Het gamma wordt versterkt met nieuwe modellen zoals de Delta en de Gamma, maar de spits wordt afgebeten door de nieuwe Lancia Ypsilon. Hoewel die officieel voorgesteld wordt op 14 februari 2024, kan je de nieuwe generatie van de Italiaanse stadswagen nu reeds bewonderen. Met dank aan een lek op Facebook.

LEES OOK Lancia lanceert Europese comeback in België

Op de beelden zie je de nieuwe Lancia Ypsilon in vol ornaat. De voorzijde krijgt het nieuwe familiegezicht van de Italiaanse constructeur, achteraan kijk je naar de ronde achterlichten die ook de Pu+Ra HPE Concept sierden. Ze doen denken aan de exemplaren van de Lancia Stratos. En dat hoeft niet te verbazen, want de Italianen maken er geen geheim van dat het rijke verleden een belangrijke inspiratiebron vormt. Het silhouet kan de verwantschap met de Opel Corsa moeilijk verhullen.

Lancia Ypsilon 2024

Niet alleen elektrisch

De nieuwe Lancia Ypsilon debuteert als volledig elektrische Edizione Limitata Cassina en krijgt een oplage die beperkt wordt tot 1906 genummerde exemplaren. Geen lukraak gekozen aantal, maar een verwijzing naar het geboortejaar van de Italiaanse constructeur. Cassina is een Italiaanse producent van luxemeubels en geldt als een grote naam in de designwereld. Het nieuwe Lancia wil immers staan voor "Italiaans vakmanschap". 

LEES OOK Deze 5 Lancia-modellen verdienen een hedendaagse versie

De Lancia Ypsilon wordt niet alleen aangeboden met een elektrische aandrijflijn, maar zal ook verkocht worden met verbrandingsmotoren. In de loop van 2025 wordt het gamma aangevuld met een elektrische sportversie die de klassieke HPE-badge zou dragen.

Lancia Ypsilon 2024

Bron: Facebook (Masera)

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten