Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Tuning / Dacia Duster Carpoint Edition: omdat het kan

Geschreven door Frédéric Kevers op 16-10-2023

Ook budget-SUV's kan je tunen. Getuige deze door het Duitse Carpoint opgetuigde Dacia Duster.

Gewoonlijk reserveren we hier ruimte voor extreem getunede BMW's of nog zotter afgestelde Ferrari's. Modellen die zo al een rib uit je lijf kosten, nog zonder alle opsmuk en prestatieverbeteraars die eraan werden toegevoegd.

Maar het kan dus ook anders (lees: goedkoper). Kijk maar naar deze door Carpoint onder handen genomen Dacia Duster!

Dacia Duster Carpoint Edition by CP Performance

Roemeense 'Bigfoot'

Carpoint is Duits. Hadden we eigenlijk onmiddellijk kunnen weten. Enkel een volk dat currywürst tot culinaire hoogstand heeft verheven is in staat tot een dergelijke carrosseriewrap. Maar goed, les goûts et les couleurs, niet waar?

Minstens even opvallend als zijn 'monsterlijke' plunje: de 20-inch Ronal R62 velgen van deze Dacia Duster Carpoint Edition, voorzien van 255/35 ZR20 banden. Gespoten in een bijzonder opvallend geel. Een kleur die ook terugkeert in de dakrails en de binnenkant van de koplampen. 

Dacia Duster Carpoint Edition by CP Performance

Veel geblaat, weinig wol

Verder spierballengerol komt van de bullbar en de dubbele uitlaatpijpen. Die laatste hebben louter een esthetische rol. Onder de kap veranderde niets waardoor de Duster Carpoint Edition een pak minder vlot rijdt dan hij eruitziet. 

In het interieur wordt de originele stoffen bekleding vervangen door leder, inclusief opvallende - en terugkerende - gele accenten en stiksels. Het voegt wat extra cachet toe aan de harde plastics die het interieur blijven domineren. Het Carpoint Edition-logo is te vinden op de rugleuningen van de voorstoelen, op de vloermatten en de zijstrips. Drie keer raden in welke kleur dat dan werd uitgevoerd.

De Dacia Duster Carpoint Edition moet tussen de € 28.490 en € 32.490 kosten, afhankelijk van de gekozen motorisering. Wat finaal toch weer een ferm budget blijkt te zijn. Het is gelukkig ook mogelijk om de verschillende accessoires apart te selecteren. Je bent dus niet gebonden aan de gele accentkleur noch aan die schreeuwerige wrap.

Dacia Duster Carpoint Edition by CP Performance

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten