Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Tuning / Lancia Delta maakt comeback als Suzuki Jimny Integrale

Geschreven door Klaas Janssens op 29-12-2023

De Suzuki Jimny was er reeds als mini-Defender en compacte G-Klasse, maar als Lancia Delta Integrale oogt het Japanse terreinwagentje zo mogelijk nog schattiger.

Hoewel de Suzuki Jimny intussen even meegaat, heeft de compacte terreinwagen nauwelijks aan charme ingeboet. Het geblokte koetswerk blijft bovendien inspireren, want op het Tokyo Auto Salon presenteert het Japanse DAMD een wel erg leutige ombouwkit. Deze keer fungeerde niet de Land Rover Defender of de Mercedes G-Klasse als voorbeeld, maar de Lancia Delta Integrale.

LEES OOK Suzuki Jimny pakt ongewoon wereldrecord

Suzuki Jimny Lancia Delta Integrale

Lancia Delta Integrale Evoluzione

DAMD zegent de Suzuki Jimny niet alleen met specifieke bumperschilden en verbrede wielkasten, maar monteert ook een Lancia-grille, OZ Racing-velgen en een dakspoiler, zoals die destijds gebruikt werd door de Evoluzione-homologatieversie van de Delta Integrale. En om het geheel helemaal af te maken, wordt er een Italiaanse streep over het koetswerk van de Jimny getrokken. En raar maar waar: het ding ziet er geweldig uit.

Aan het onderstel, het aandrijfgeheel of het interieur wordt niet geraakt, maar op de juiste weg kan je deze Suzuki Jimny net zo dwars zetten als een Lancia Delta Integrale. Weliswaar tegen veel lagere snelheden. En ook aan het palmares van de Italiaanse hot hatch kan de Japanse terreinwagen niet tippen: tussen 1987 en 1991 pakte de Groep A-competitieversie van de Lancia Delta 46 WRC-zeges, 6 constructeurstitels en 4 rijderstitels (met Juha Kankunnen en Miki Biasion). 

Lancia Delta Suzuki Jimny Integrale

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten