Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Tuning / Mansory Vitesse: asymmetrische Bentley Continental GTC met 750 pk

Geschreven door Yeelen Möller op 19-12-2022

Een nieuwe week, een nieuwe creatie van Mansory. Dit keer grijpt de Duitse tuner terug naar een eigen project uit 2009 met de Vitesse op basis van de Bentley Continental GTC.

We schrijven 2009. Mansory was nog een relatief onbekende tuner en bracht de Vitesse Rosé uit, een Bentley Continental GT Speed met een bodykit en een roze-paarse kleurstelling die doorliep tot in het interieur. Naast een auto waarmee klanten konden opvallen, is het ook een creatie om te laten zien wat de personalisatiemogelijkheden zijn bij de Duitse tuner.

Snelle wesp

Vandaag brengt Mansory een eerbetoon aan die creatie van 13 jaar geleden met de nieuwe Vitesse, ditmaal gebaseerd op de Continental GT Convertible. Het paars en roze is vervangen door een geel-zwarte kleurstelling - Mansory spreekt zelf over een "beestachtige wesp" - met deze keer een asymmetrisch design, zowel op het koetswerk als in het interieur. 

Mansory Vitesse Bentley Continental GTC

We zien opnieuw een opvallende bodykit met spoiler en trapeziumvormige uitlaatpijpen. Binnenin werd zowat elk zacht deel opnieuw bekleed met leer, inclusief het stuurwiel, dat nu extra dik is geworden. Opvallend zijn natuurlijk de tegengestelde kleuren van de zetels, alleen jammer dat Mansory niet hetzelfde heeft gedaan voor de deurpanelen - met de gordels is het wel gelukt. 

Geen prijs

Naar een prijs hoef je niet te vragen, dit blijft een unieke creatie en is dus al verkocht aan zijn baasje. Wel zou je de bodykit en de powerboost kunnen krijgen van Mansory, die de V8 opvoert naar 750 pk en 1.020 Nm. Daarmee sprint het model in 3,2 seconden van 0 tot 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van 332 km/u.

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten