Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Tuning / Novitec maakt de Ferrari 812 Superfast nog sneller dan de Competizione

Geschreven door Frédéric Kevers op 29-09-2023

De Ferrari 812 is nu niet meteen de meest ingetogen creatie die de stoeterij uit Maranello ooit voortbracht, toch maakt Novitec de Superfast nog een stukje brutaler.

Neem een Ferrari 812 Superfast, geef hem een dosis steroïden en je krijgt deze Novitec 812 N-Largo S. Het steigerende paard is gelukkig geen kermisattractie geworden. De visuele veranderingen zijn best ingrijpend, toch kan je spreken van een enigszins sobere creatie. Novitec geeft de Ferrari 812 een bodykit die bestaat uit een aangepaste frontpartij, bredere wielkasten en een nieuwe achterdiffusor, maar een echte achtervleugel blijft de N-Largo S wel bespaard.

LEES OOK Deze Ferrari solliciteert naar een rol als batmobile

De door Novitec aangepakte Ferrari 812 Superfast staat liefst 14 centimeter breder dan het donormodel en ligt nog eens 3,5 centimeter dichter tegen het asfalt. Een liftsysteem dat de neus tot 40 millimeter hoger tilt, zorgt ervoor dat verkeersdrempels geen al te grote problemen vormen. De uitgebouwde wielkasten herbergen grotere wielen: de N-Largo S combineert 21-duimsvelgen (275/30) voor- met 22-duimers (335/25) achteraan. 

Novitec 812 N-Largo S

Superfast wordt superfaster

Maar het pronkstuk van de Ferrari 812 Superfast is de atmosferische 6,5-liter V12-motor die onder de gestrekte voorzijde schuilt. Novitec zegent de mechanische kathedraal met een nieuwe motormapping en koppelt de majestueuze krachtbron aan een op maat gemaakte uitlaatlijn uit Inconel, waardoor het vermogen van de V12 klimt van 800 naar 840 pk - waardoor de N-Largo S krachtiger wordt dan de 812 Competizione.

LEES OOK Competizone is nog snellere 812 Supefast

De Novitec 812 N-Largo S sprint in 2,8 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 354 km/u. Bijzonder indrukwekkend, toch is het vooral de soundtrack die voor kippenvel moet zorgen. Hoeveel de conversie kost, hangt Novitec liever niet aan de grote klok. Maar wie al een Ferrrari kan betalen, moet geen korting verwachten bij de ombouw van Superfast naar N-Largo S.

Novitec 812 N-Largo S

 

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten