Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Tuning / Shelby pakt de Ford Mustang Mach-E aan

Geschreven door Yeelen Möller op 01-05-2023

Shelby heeft voor de eerste keer in zijn geschiedenis een elektrische wagen onder handen genomen. De Shelby Mustang Mach-E GT wordt sportiever, gespierder en luider, maar niet sneller. Er worden 100 kits gebouwd, enkel voor Europa.

Shelby viert dit jaar de 100ste verjaardag van zijn oprichter, Carroll Shelby, en gunt zichzelf als cadeau een primeur in de geschiedenis van het race- en tuningbedrijf: een EV met Shelby-badges. Inderdaad, de Ford Mustang Mach-E krijgt een speciale reeks van Shelby, al verloopt dat iets anders dan bij de andere Shelby Mustangs. Het gaat namelijk om een uitgebreide bodykit die je achteraf op je eigen wagen kan monteren. Bovendien is het een aanbieding die enkel in Europa geldt, wat ook zeer ongebruikelijk is voor Shelby.

V8-geluid dankzij Borla

Heb je een van de 100 kits kunnen bemachtigen, dan kan je rekenen op een carbon motorkap, grille, splitter, spiegelkappen en onderste deurpanelen, een speciale striping, Shelby-vloermatten en badges, een genummerd plaatje voor op het dashboard, verlagingsveren, gesmede velgen en wat extra geluid dankzij Borla. Dat is normaal een bedrijf dat sportuitlaatsystemen levert, maar in dit geval gaat het om een speaker die het geluid van een V8 nabootst tijdens het rijden.

Duur pakketje

Een elektromotor blijkt lastiger op te voeren dan een V8, dus daar is Shelby niet aan gekomen. Je kan de kit op elke huidige Mustang Mach-E monteren (of het laten doen bij een gecertificeerde dealer), waarna je jouw wagen ook kan laten opnemen in het officiële Shelby-register als Shelby Mustang Mach-E GT. Maar vraag het misschien eerst eens aan je boekhouder, want de kit heeft een vanafprijs van 24.900 euro. Geld waarvoor je ook al een echte klassieke Mustang zou kunnen kopen...

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten