Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Tuning / Wordt de Ferrari 458 Speciale beter met een handbak?

Geschreven door Yeelen Möller op 13-02-2023

Langs de ene kant heb je de extra moeilijkheid en de risico's die gepaard gaan met het temmen van een 600+ pk sterke supercar met drie pedalen, langs de andere kant is het een analoge ervaring voor de laatste atmosferische V8 van Ferrari...

Modificata is een Amerikaanse tuner die zich specialiseert in het verbeteren van de rijervaring die een Ferrari je biedt. De eerdere projecten van het bedrijf bestaan uit een restomod op basis van de F355 en een 360 Challenge Stradale die uitgerust werd met een manuele versnellingsbak. En precies dat trucje heeft het bedrijf nu herhaald met de Ferrari 458 Speciale, de laatste atmosferische V8 van Ferrari die destijds enkel te koop was met een geautomatiseerde 7-bak met dubbele koppeling.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Modificata (@_modificata_)

Ingrijpende operatie

Het was echter geen gemakkelijke onderneming, zo laat Modificata doorschijnen op Instagram. De 458 was namelijk nooit voorzien op een manuele versnellingsbak, dus naast het fabricagewerk om de bak aan de motor te kunnen koppelen, was er ook nog een volledig nieuwe middenconsole nodig om plek te maken voor de prachtige metalen pook met open schakelpatroon. De versnellingsbak zelf komt vermoedelijk van de F430, waarvan de V8 gerelateerd is aan die van de 458, maar dat wordt niet bevestigd.

Wel laat Modificata een video zien van het project in actie op een stuk privéterrein, waarbij je kan genieten van de combinatie van de motorklank met het klik-klakgeluid van de manuele versnellingsbak. Naast de technische ingreep is er volgens Modificata ook een pak gewicht gehaald uit de Speciale, die standaard al geen zwaargewicht is, met een droge massa van een kleine 1,3 ton. Zou jij het beest durven temmen?

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten