Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Veiligheid / Automatisch remsysteem standaard in VS vanaf 2022

Geschreven door David Leclercq op 23-03-2016

Het autonome remsysteem wordt gemeengoed in de Verenigde Staten. De Amerikaanse overheid en twintig constructeurs hebben hiervoor een akkoord getekend. Het systeem wordt standaard vanaf 2022.

De Amerikaanse overheid en twintig autobouwers zijn het met elkaar eens geworden. De bedoeling is om het autonome remsysteem voor auto’s sneller te veralgemenen. Op termijn worden alle lichte voertuigen ermee uitgerust. Het wordt zelfs standaarduitrusting vanaf 2022, heeft het verkeersveiligheidsorgaan NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) aangekondigd.

Levens redden

Volgens de Amerikaanse minister verantwoordelijk voor transport, Anthony Foxx, “maakt deze beslissing het mogelijk om duizenden ongevallen te voorkomen en levens te redden”. Hij ziet dit als “een overwinning voor de veiligheid van de consumenten”. De twintig constructeurs die het akkoord hebben ondertekend en die 99 procent van het verkoopvolume in de Verenigde Staten vertegenwoordigen, zijn: Audi, BMW, Fiat Chrysler Automobiles, Ford, General Motors, Honda, Hyundai, Jaguar Land Rover, Kia, Maserati, Mazda, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Porsche, Subaru, Tesla, Toyota, Volkswagen en Volvo.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten