Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Veiligheid / Frankrijk voert “veilige corridor” in

Geschreven door Olivier Duquesne op 26-09-2018

Frankrijk neemt een nieuw concept op in zijn wegcode: de “veilige corridor”. Dat is een zone die je vrij moet laten als er een ongeval is gebeurd.

De patrouillewagens op de Franse snelwegen en de nooddiensten van het land hebben een belangrijke overwinning binnengehaald. De wegcode is er aangepast om het concept van de “veilige corridor” in te voeren. Die is van toepassing wanneer een interventievoertuig of een voertuig met een panne zich op de pechstrook bevindt. Wanneer op de pechstrook of de zijkant van de weg een takelwagen, een noodvoertuig of een onderhoudsvoertuig met speciale lichten traag rijdt of stilstaat, dan moet je vertragen en van rijstrook wisselen om een “veilige corridor” te creëren, of je moet op je rijstrook zo ver mogelijk uitwijken.

Vertragen en uitwijken

Concreet betekent dit dat als zich een interventievoertuig op de pechstrook bevindt, je verplicht bent om opzij te gaan om de rechterrijstrook volledig te vrijwaren, en ondertussen moet je vertragen. Hetzelfde geldt wanneer een voertuig met waarschuwingslichten op de pechstrook staat. Buiten de snelwegen moet je “heel sterk” vertragen en voldoende ruimte laten voor mensen die aan het werk zijn bij een interventie.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten