Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Veiligheid / Spookrijders: zestien zware ongevallen in 2017

Geschreven door Olivier Duquesne op 20-07-2018

In 2017 vonden op de Belgische (snel)wegen zestien ongevallen met zwaargewonden of doden plaats waarbij een spookrijder betrokken was. Ze gebeurden vooral ’s nachts door bestuurders onder invloed of oudere bestuurders.

Ondanks minder verkeersdoden was 2017 geen goed jaar voor ongevallen met spookrijders op de snelwegen en wegen met dubbele rijstrook in België. Er gebeurden zestien dergelijke ongelukken met zwaargewonden of doden, vijf meer dan in 2016. Dat is zelfs het slechtste cijfer sinds 2009. De ongevallen met spookrijders vertegenwoordigen 0,35 procent van alle letselongevallen op de snelweg, maar veroorzaakten 3,5 procent van de dodelijke slachtoffers. De cijfers komen van verkeersinstituut Vias en tonen aan dat deze zware ongevallen in 44 procent van de gevallen ’s nachts gebeuren.

Alcohol en onoplettendheid

Personen onder invloed van alcohol zijn betrokken bij 36 procent van deze ongevallen. Dat bewijst nogmaals het gevaar van rijden wanneer je te veel gedronken hebt. En er komt nog een andere groep naar voren: bestuurders ouder dan 65 jaar. Ze zijn verantwoordelijk voor 18 procent van de ongevallen met spookrijders, terwijl ze normaliter maar in 4 procent van alle letselongevallen op snelwegen betrokken zijn. Bepaalde spookrijders doen het om zelfmoord te plegen of zelfs voor de kick. In tien jaar tijd vielen er 41 doden en 224 gewonden door een bestuurder die in de verkeerde richting reed.      

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten