Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Veiligheid / Tesla Model 3: veiligste auto ooit

Geschreven door Olivier Duquesne op 09-10-2018

De Tesla Model 3 heeft de veiligheidsproeven en crashtests ondergaan van de NHTSA (Amerikaans verkeersveiligheidsagentschap) en blijkt de veiligste auto die ze ooit hebben getest.

Met een risico op verwondingen van minder dan 5 procent is de Tesla Model 3 de veiligste auto ooit volgens de rigoureuze NHTSA, het verkeersveiligheidsagentschap van de Verenigde Staten. De Model 3 presteert nog beter dan de Model S en de Model X, die zelf al uitmuntend hoge scores haalden. De NHTSA testte de versie met het grootste rijbereik, de Long Range, in een reeks botsproeven onder verschillende hoeken en met koproloefeningen. De Model 3 heeft zijn briljante resultaat te danken aan zijn architectuur en aan zijn zeer lage zwaartepunt. De auto zit tjokvol kreukelzones die de bewegingsenergie van de klap opvangen, terwijl de passagiers goed beschermd zitten in een stevige kas. Hij kan ook uitpakken met een passagiersairbag die het geweld van zijn ontplooiing aanpast aan de schok. Kortom, de ingenieurs van Tesla hebben uitstekend werk geleverd met de Model 3.

Helaas werd dit goede nieuws voor de constructeur weer eens overschaduwd door de fratsen van Elon Musk. Hij gaf de Amerikaanse beurswaakhond net voor het weekend een steek onder water via Twitter. De investeerders zagen er de humor niet van in en het aandeel zakte afgelopen maandag met 4,35 procent terwijl de aankondiging van de NHTSA hen net had moeten verzekeren.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten