Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vlaanderen / Kilometerheffing in Vlaanderen vanaf 2025?

Geschreven door Yeelen Möller op 17-12-2020

De huidige regering is niet van plan om een slimme kilometerheffing in te voeren op Vlaams grondgebied, maar minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) zet de deur open voor de volgende legislatuur.

Het leek er in 2019 dat de Vlaamse regering van plan was om een intelligente kilometerheffing door te voeren. Er werd eind 2018 een studie uitgevoerd in opdracht van toenmalig minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) om de mogelijkheden ervan te onderzoeken, maar net voor de verkiezingen in 2019 besloot hij zijn plan toch niet door te voeren. De hervorming voor de wegenbelasting stond dus niet in het regeerakkoord, waardoor de kans zowat nihil is dat hij er nog komt in deze legislatuur.

Weer op tafel in 2025

Dat betekent echter niet dat hij er nooit zal komen, want ook huidig Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) is voorstander van de 'slimme' belasting. Ze zet de deur dan ook open om het rekeningrijden opnieuw op tafel te leggen voor de volgende regering in 2025, maar wel op voorwaarde dat er onder meer voldoende alternatieven zijn voor pendelaars. Dat zegt ze in Het Belang van Limburg. Het voorbeeld van Brussel zou dus gevolgd kunnen worden, maar dan op een minder drastische manier.

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten