Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vorige autosalons / Salon van Brussel 2010

Geschreven door Olivier Duquesne op 10-12-2009

Van 14 tot 24 januari ontvangen de Heizelpaleizen opnieuw het salon van Brussel. Het is dit jaar een 'groot' salon, dat weliswaar iets kleiner is dan de andere even jaren, terwijl er ook elektriciteit in de lucht hangt.

Meer dan 99 procent van de Belgische automarkt zal tijdens het salon van Brussel 2010 in de Heizelpaleizen vertegenwoordigd zijn. Slechts een paar merken hebben de uitnodiging afgewezen, waaronder Bentley, Cadillac, Hummer, Lamborghini en Maserati. Gelukkig zullen er nog heel wat prestigemodellen te zien zijn, evenals tal van nieuwigheden, waaronder wereldprimeurs of Europese premières zoals de nieuwe Audi A8, de Citroën C-Zéro, de gefacelifte Fords Galaxy en S-Max, de Mini One Cabrio of de nieuwe Fiat Doblo.

Het salon zal geopend zijn voor het publiek van 14 tot 24 januari 2010. Op weekdagen zullen de Heizelpaleizen toegankelijk zijn van 10 tot 20 uur en in het weekend van 10 uur tot 18 uur 30. Er worden twee nocturnes ingericht, tot 22 uur: maandag 18 januari en vrijdag 22 januari. Professionals zijn al welkom op 13 januari van 16 tot 20 uur. Net zoals vorig jaar bedraagt de toegangsprijs 10 euro voor volwassenen. Kinderen van 6 tot 12 jaar betalen 6,25 euro en er is ook een groepstarief.

De crisis heeft de grote merken er niet toe aangezet verstek te geven voor het Brusselse evenement, dat een groot commercieel potentieel heeft. Sommige stands zullen echter wel kleiner zijn. Hal 12 zal dan ook leeg zijn en gesloten blijven, terwijl paleis 11 zal dienen voor verschillende animaties: elektrische karts, demonstraties met elektrische auto's en een wedstrijd in verband met intermodaliteit. In deze hal zal ook de luchtvaart aan bod komen, via een elektrische ULM (een wereldprimeur).

De European Motor Show Brussels, zoals het salon officieel heet, besteed ook aandacht aan motorfietsen (paleis 1 en 3) en motorrijders. Die laatsten kunnen het salon gratis bezoeken op donderdag 14 januari vanaf 14 uur. Gedurende de ganse duur van het salon zal de overdekte parking A (Keizerin Charlottelaan) evenals een vestiaire gratis te hunner beschikking staan.

Volg het salon op onze speciale pagina.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten