Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vorige autosalons / Salon van Parijs 2010

Geschreven door Olivier Duquesne op 28-09-2010

De 'Mondial de l'automobile' wordt eens te meer een niet te missen afspraak op de autosalonkalender. Het publiek kan er terecht van 2 tot 17 oktober.

Het tweejaarlijkse salon van Parijs is een van de grote autosalons op de kalender, en de autoconstructeurs komen dan ook naar de Porte de Versailles afgezakt met tal van nieuwigheden en conceptcars. Het publiek kan er terecht van zaterdag 2 tot zondag 17 oktober, telkens van 10 tot 8 uur 's avonds, met nocturnes op donderdag tot 10 's avonds. Volwassenen betalen 12 euro, kinderen boven de tien krijgen voor 6 euro toegang. Onder de tien is de toegang gratis.

In 2008 brachten niet minder dan 1.432.972 mensen een bezoek aan het salon, wat van Parijs het drukstbezochte autosalon ter wereld maakt. Op de 80.000 vierkante meter van de Porte de Versailles zullen dit jaar bijna honderd premières te bezichtigen zijn, verspreid over zowat driehonderd autoconstructeurs en toebehorenfabrikanten. Er wel niet bij dit jaar is Subaru, dat afgezegd heeft voor de Mondial. Alle primeurs zijn trouwens terug te vinden op onze salonpagina.

Naar goede gewoonte is er in Parijs ook weer een thematentoonstelling, dit jaar getiteld “L'Incroyable Collection - Les trésors des musées des constructeurs” (letterlijk: de onvoorstelbare collectie - schatten uit de musea van de autobouwers). Je kunt er zowat veertig modellen bewonderen die rechtstreeks uit de musea van de constructeurs afkomstig zijn. Ook aan randanimatie is in Parijs gedacht, met bijvoorbeeld een piste voor elektrische voertuigen en een circuit voor elektrische karts.

Om in Parijs en de Porte de Versailles te raken zijn er heel wat mogelijkheden: vliegtuig, trein, TGV, Thalys, Eurostar, RER, met de auto of de motorfiets, per tram, bus, metro of zelfs met een Vélib' (de Parijse 'witte fietsen'), alles is mogelijk. U neemt best eens een kijkje op de specifieke pagina op de officiële site van het salon.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten