Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

WRC en Rally / Ieper zou Ierland vervangen op WRC-kalender van 2022

Naar verluidt zou de WRC-organisatie de Rally van Ieper hebben gekozen om die van Ierland in augustus te vervangen op de kalender van het WK Rally 2022.

Volgens autosportwereld.be hebben de organisatoren van de Rally van Ieper de goedkeuring van de FIA gekregen om in augustus de Rally van Ierland te vervangen in het kader van het WK Rally (WRC) van 2022. Het enige wat nog ontbreekt is de validatie van financiële steun van het Waalse Gewest en het RACB.

Op het eerste gezicht zou die administratieve en budgettaire ‘formaliteit’ geen probleem mogen vormen en zou ons land de elite van de rallywereld opnieuw moeten kunnen ontvangen voor een evenement dat het weliswaar zonder het podium van Francorchamps zou moeten stellen. Daartoe zou een derde etappe moeten worden gecreëerd, die echter in de Ardennen zou plaatsvinden.

Deze informatie is nog in de voorwaardelijke wijs, maar zou een mooie erkenning zijn voor het werk van Alain Penasse (manager van de Rally van Ieper) en het team van Superstage, de club die het evenement organiseert. Dit zou Thierry Neuville opnieuw de kans geven om voor zijn thuispubliek te schitteren, al zal de Hyundai i20 N Rally1 daarvoor wel heel wat vooruitgang moeten boeken ten opzichte van de prestaties die hij liet zien tijdens de seizoensopener in de Rally van Monte Carlo.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten