Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Bentley Continental GT Speed

Dat het niet evident is om jezelf nog te verbeteren als je al aan de top staat, bewijst deze eerste kennismaking met de vernieuwde Continental GT Speed. Het klonk nochtans allemaal zo mooi...

Prijs
NB

De Bentley Continental GT Speed, dat is 2,3 ton elegantie en distinctie waarop de tijd bijna geen vat heeft. Daar is uiterlijk weinig van te zien. Aan vermogen en koppel won de 'nieuwe' W12-biturboversie Speed 15 pk en 50 Nm, om bij 625 pk en 800Nm uit te komen. Zoals de 'normale' W12 wisselt de Speed zijn ZF-zestrapsautomaat in voor het achttrapsexemplaar dat het elders zo goed doet: bij Audi, BMW, Jaguar en... Bentley, aangezien de V8 hem heeft mogen inwijden vóór de W12.

Het gaat hier dus om een logische evolutie om het verbruik te drukken (14,5 l/100 km als normgemiddelde en een CO2-normuitstoot van 338 g/km, tegenover 16,6 l/100 km en 396 g/km voor zijn voorganger met 610 pk en zes versnellingen) en tegelijk beter te presteren (4,2 seconden voor de spurt naar 100 km/h in plaats van 4,8). Deze jongste ZF-generatie heeft nog niets dan lof geoogst... behalve dan in deze Speed, waar hij ons een beetje teleurstelde door zijn wat schokkerige werking. Deze automaat heeft hier ongetwijfeld zijn grenzen bereikt. Ook de gasrespons leek ons niet voldoende direct bij gas terugnemen, met een behoorlijk onaangename neiging om de gasklep open te laten.

In zijn streven naar vooruitgang verbetert de Speed zichzelf niet zozeer dan dat hij zich aanpast aan een omgeving die vijandig is geworden tegenover superlatieve auto's. Maar goed, als hij op die manier zijn carrière kan verderzetten, zijn we helemaal voor. Want de goede gezondheid van de markt hangt samen met het overleven van dit soort diva's van de weg.

U kunt de Eerste Test van de Bentley Continental GT Speed nalezen in AutoGids 861 van 31/10/2012.

In dit artikel : Bentley, Bentley Continental GT

Tests

Onze tests

De concurrenten

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker