Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / BMW 4-Reeks Gran Coupé

In tegenstelling tot de gelijknamige 6-Reeks met zijn kleine kofferdeksel is de BMW 4-Reeks Gran Coupé door zijn grote achterklep perfect bruikbaar als gezinsauto. Net zoals de Audi A5 Sportback...

55.100 €

Net als zijn rivalen laat BMW zich de jongste tijd wel vaker verleiden tot een potje meccano, waarbij alle genres en beschikbare technologieën door elkaar worden gehaald. De 4-Reeks Gran Coupé vormt geen uitzondering op die regel. Toch is de kans klein dat je je in een eenvolumer zult wanen, want met een dakhoogte van 1,39 meter is de Gran Coupé nog steeds 4 centimeter lager dan de 3-Reeks berline en liefst 12 centimeter lager dan de 3-Reeks Gran Turismo. De Gran Coupé erft de techniek van de 4-Reeks Coupé, waaronder de stugger afgestelde ophanging (in vergelijking met die van de 3-Reeks), die het weggedrag ten goede komt, althans op het biljartlakenvlakke asfalt in het Spaanse Galicië, waar deze eerste test plaatsvond.

Hoewel de ophanging stugger werd, voelt ze nooit oncomfortabel aan, zeker niet met de adaptieve schokdempers van onze testwagens. Daarmee heb je alle ingrediënten voor een schokdemping à la carte: zijdezacht indien gewenst, radicaal in de stand Sport+. Toch een bedenking: de schokdemping blijft in de modi Comfort en Eco Pro ontoereikend, wat het gebrek aan centrering van het stuur in de verf zet, zodat uiteindelijk de rechtuitstabiliteit in het gedrang komt. Voor het overige bevalt de Gran Coupé echter bij alle snelheden.

De 4-Reeks Gran Coupé is een bijzonder aantrekkelijk model omdat hij de koper niet verplicht te kiezen tussen elegantie, rijplezier en functionele kwaliteiten. In dat opzicht is hij de beste keuze in de 4-Reeks, op voorwaarde dat je bereid bent om 5.000 euro meer neer te tellen dan voor een vergelijkbare 3-Reeks. Dat gezegd zijnde zullen die materiële overwegingen wellicht geen rem zetten op zijn succes. Dat heeft Audi met de A5 Sportback al bewezen.

U kunt de Eerste Test van de BMW 4-Reeks Gran Coupé nalezen in AutoGids 903 van 11/6/2014.

In dit artikel : BMW, BMW 4 Reeks

Tests

Onze tests

De concurrenten

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker