Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Chevrolet Cruze

Chevrolet verwacht veel van de Cruze. Deze verleidelijke middenklasser mag als eerste GM-model het Delta-platform gebruiken, voor de toekomstige Opel Astra.

Prijs
NB

Overzicht :

De Chevrolet Cruze staat op een volledig nieuw platform, dat de naam Delta kreeg. Dat zal trouwens ook de basis vormen voor de volgende Opel Astra (gepland in september 2009) en Saab 9-3, maar ook voor de grote eenvolumer Orlando (eind 2009). Op papier is de Cruze groter dan de Nubira die hij vervangt. Het goede nieuws is dat die groei ook binnenin voelbaar is. Jammer genoeg heeft Chevrolet echter geen plannen voor een breakversie.

De Cruze werd ontworpen door het Koreaanse designbureau van GM en oogt vrij aangenaam. Zijn voorpartij is opgebouwd rond een groot - en dubbel - radiatorrooster, een stijlkenmerk dat werd ingewijd door de Aveo en dat nu bij alle producten van het merk terugkomt. Wie in de stad woont, zal het ontbreken van beschermstrips op de flanken en bumpers wellicht betreuren. In het interieur haalt de Cruze al zijn charmes boven. De Cruze heeft echter nog andere troeven, te beginnen bij een erg complete uitrusting.

Terwijl de Nubira zich vooral toelegde op benzine- en lpg-motoren, doet de Cruze net het tegenovergestelde, door op diesel te mikken. De gemakkelijk toegankelijke Cruze biedt een goede rijhouding dankzij de hoogteverstelling van de bestuurdersstoel en het in twee richtingen verstelbare stuur. Van bij de eerste meters aan het stuur van de 150 pk sterke dieselversie valt het uitstekende comfortpeil op: de fi ltering is uitstekend en de demping van mechanische en aerodynamische geluiden verzorgd. Op de weg is de Cruze dus een aangename verrassing… op voorwaarde dat u er het tempo van een goede huisvader op nahoudt.

Ondanks zijn gebrek aan stijfheid en zijn weinig dynamische rijgedrag heeft de Cruze enkele troeven waarmee Chevrolet zijn positie in Europa zou moeten kunnen verdedigen. Hij is goed ontworpen en degelijk afgewerkt, comfortabel en vrij ruim en biedt alles wat je van een polyvalente berline met een uiterst verleidelijke verhouding prijs-uitrusting mag verwachten.

U kunt de Eerste Test van de Chevrolet Cruze nalezen in AutoGids 769 van 15/4/2009.

In dit artikel : Chevrolet, Chevrolet Cruze

Tests

Onze tests

De concurrenten

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars