Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Subaru Outback

Geschreven door Bert Troubleyn op

In alle discretie onthulde Subaru op het salon van Brussel in wereldpremière de Europese versie van zijn Outback, een auto die nochtans heel wat in huis heeft om in de spotlights te schitteren.

Prijs
NB

Soms krijg je de indruk dat Subaru gewoon geen auto’s wíl verkopen. Terwijl elke andere constructeur de minste hertekende lichtschakelaar aangrijpt om op een autosalon met veel spektakel van een wereldpremière te gewagen, kreeg de zo goed als volledig nieuwe Outback op het voorbij Brusselse autosalon nauwelijks meer aandacht dan de rest van het Subarugamma. En toch lijkt het Japanse merk de weg naar zijn klanten wel te vinden. In 2014 verkocht het wereldwijd gezien zelfs 9,9 procent meer auto’s dan het jaar ervoor (820.000 stuks). Het leeuwendeel van die verkoop is te danken aan de Verenigde Staten, waar Su baru vorig jaar voor het eerst de drempel van het half miljoen auto’s heeft gehaald.

Al even weinig bekend is dat het Subaru was dat het segment van de luxueuze allewegenbreak op de kaart heeft gezet: de eerste Outback (toen nog met de naam ‘Legacy’ ervoor, naar het model waarvan hij was afgeleid) kwam al in 1995 op de markt. De Volvo XC70 volgde pas twee jaar later, de Audi A6 Allroad liet nog eens twee jaar langer op zich wachten – tegen dan was de Legacy Outback al aan zijn tweede generatie begonnen... Vandaag lanceert Subaru met de nieuwe Outback – zonder ‘Legacy’ in de naam, want dat model is in Europa geschrapt – het Eyesight-systeem, een volledig in eigen huis ontwikkeld veiligheidssysteem gebaseerd op een eenvoudige stereocamera. En dat is bij lange na niet het enige waarmee de auto zich positief onderscheidt.

In dit artikel : Subaru, Subaru Outback

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

De concurrenten

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker