Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Volkswagen Passat Alltrack

De Volkswagen Passat Variant meet zich stoere allures aan in de hoger op zijn poten staande Alltrack-variant. Gelukkig blijft het niet bij looks alleen, want ook vierwielaandrijving is verkrijgbaar.

Prijs
NB

Naar het voorbeeld van de Audi A4 en A6 Allroad (om binnen de VW-stal te blijven) brengt Volkswagen een Alltrack-afgeleide uit van de Passat Variant. Die behoudt de kwaliteiten van zijn 'laag-bijde-grondse' broertje, maar ziet er wat stoerder uit en meet zich enkele uitrustingselementen aan die bij die roeping passen. Akkoord, een SUV is dit nog altijd niet, maar wel een break op hoge poten met lichtjes betere offroadcapaciteiten. Het weggedrag verschilt amper van dat van een klassieke Passat Variant. De Alltrack rijgt bochten efficiënt en sereen aan elkaar, terwijl hij ook erg stabiel blijft in een rechte lijn. De 2.0 TDI 140 volstaat al ruimschoots voor dagelijkse trajecten en snelwegritten, maar de 170 pk-variant biedt - boven op zijn standaard 4Motion - een dosis extra punch en is tegelijk efficiënt en zuinig. Dankzij het gulle koppel van de beschikbare motoren vormen kleine natuurlijke hindernissen geen probleem, evenmin als het slepen van een aanhangwagen.

Wij konden de Passat Alltrack aan de tand voelen op een ondergesneeuwd terrein, waar deze break - weliswaar geschoeid met sneeuwbanden - geen krimp gaf, ook niet met een aanhangwagen achter de auto. Met dank aan de vierwielaandrijving 4Motion, die uiteraard van doorslaggevend belang is zodra de gripomstandigheden erop achteruitgaan. Als het echter stevig bergop gaat op een besneeuwde helling, stoot je al snel op de grenzen qua offroadcapaciteiten van de Alltrack: dit is duidelijk geen terreinbeest pur sang, maar een softroader die naast het asfalt net iets verder raakt dan een klassieke Passat Variant, meer niet.

Met de Passat Alltrack blijft Volkswagen inzetten op zijn langjarige succesmodel. De aanpassingen maken de Passat Variant iets veelzijdiger, maar voor echte offroadcapaciteiten bent u hier aan het verkeerde adres.

U kunt de Eerste Test van de Volkswagen Passat Alltrack nalezen in AutoGids 845 van 21/3/2012.

In dit artikel : Volkswagen, Volkswagen Passat

Tests

Onze tests

De concurrenten

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker