Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Detailtests / Toyota Corolla Touring Sports 2.0 Hybrid (2023) - in detail

Geschreven door Jean-François Christiaens op

Toyota, Corolla, break, hybride: veel rationeler kunnen de ingrediënten niet worden als het over een auto gaat. Nochtans slaat het recept duidelijk aan, getuige de verkoopcijfers van de Toyota Corolla Touring Sports Hybrid. En misschien kan het snuifje extra stroom dat aan deze herziene versie wordt toegevoegd, de afkruiding nog intenser maken?

44.590 €
  • Score redactie 15.25 /20

Na twee generaties Auris maakte de Toyota Corolla – wereldwijd een van de bestverkochte auto’s uit de geschiedenis, waarvan de eerste generatie intussen al dateert uit 1966 – in 2019 zijn grote wederoptreden in Europa. Een ontegensprekelijk succesvolle comeback, want de huidige Corolla is een van de populairste C-segmentmodellen in Europa: in de verkoopranglijsten van 2022 moest hij in zijn categorie enkel de Volkswagen Golf laten voorgaan. Voor het modeljaar 2023 kreeg hij een opfrisbeurt, en terwijl de cosmetische verbeteringen niet meteen in het oog springen, zijn de technische evoluties wel belangrijk.  

Uiterlijk blijft het zowat bij nieuwe koetswerkkleuren (waaronder het aantrekkelijke Juniper Blue van ons testmodel) en andere velgen, naast een bumper, lichtblokken en grille die lichtjes hertekend zijn. Maar tegelijkertijd profiteert de Corolla 2023 ook van deze lichte facelift om zich te trakteren op nieuwe rijhulptechnologieën, om zijn infotainmentsysteem te moderniseren en vooral om de werking van zijn hybride aandrijflijnen (met 1.8- en 2.0-verbrandingsmotoren) te verfijnen.

Wij kozen in deze test voor het krachtigste blok. En voor de Touring Sports, vanwege de populairste koetswerkversie op onze markt, goed voor 70 procent van de Corolla-verkoop.

Foto's: Jonathan Godin

  • Weggedrag
  • Aangenaam aandrijfgeheel bij rustige rijstijl
  • Reëel brandstofverbruik
  • Matige binnenruimte achterin
  • Reacties aandrijfgeheel bij pittige rijstijl
  • Groot prijsverschil met 1.8 Hybrid

In dit artikel : Toyota, Toyota Corolla

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker