Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Detailtests / Volkswagen California 2.0 TDI 150 A : California Dreaming

Geschreven door Laurent Blairon op

Ook van de T6-generatie van zijn bestelbus leidt VW opnieuw de campervariant California af. Met zijn moderne en uitgebreide uitrusting geeft die meer dan ooit zin om erop uit te trekken.

Als een van de beste ambassadeurs van het merk staat de California nog altijd op een voetstuk binnen het VW-gamma. 65 jaar traditie op het vlak van ‘ingerichte bestelbusjes’, dat levert je natuurlijk een bijzondere plek op in de harten van globetrotters en avonturiers in het algemeen. Na een week met dit vakantiehuis op wielen kunnen we bevestigen dat zijn populariteit onaangetast is. De California kan op bijval rekenen bij jong en oud, man en vrouw. Velen nodigden zichzelf uit om er mee op uit te trekken in dit erg exclusieve voertuig – in België worden er ieder jaar zo’n 150 à 200 exemplaren van verkocht.

De benaming California verscheen in het begin van de jaren negentig, toen de revolutionaire vierde generatie van de Transporter (de ‘T4’) werd gelanceerd. Revolutionair, omdat het VW-busje na verschillende decennia met een luchtgekoelde motor achterin overstapte op een voorin gemonteerde krachtbron met vloeifstofkoeling en ook stuurbekrachtiging en een veel modernere ophanging kreeg. Destijds werd de omvorming tot camper nog toevertrouwd aan de historische inrichter Westfalia, maar aan die samenwerking kwam een eind met de volgende generatie (T5), toen Volkswagen ervoor koos om de uitwerking van het interieur en de integratie van het meubilair zelf voor zijn rekening te nemen.

In dit artikel : Volkswagen, Volkswagen Multivan

Redactiesecretaris/eindredacteur/testrijder AutoGids

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars