Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Chevrolet Orlando vs Renault Grand Scénic : Nieuwe huisvriend

Geschreven door David Leclercq op

Chevrolet werkt volop aan een stevige rationalisering van zijn gamma. Een voorbeeld daarvan is de Orlando, een eenvolumer die zijn pijlen richt op de tenor van het segment, de Renault Grand Scénic.

Chevrolet Orlando vs Renault Grand Scénic : Nieuwe huisvriend #1

Overzicht :

 

Amerikanen vertonen een bijzondere karaktertrek: in crisistijden slagen ze er telkens in een extra dosis vindingrijkheid aan de dag te leggen en door volharding weer op hun pootjes terecht te komen. Deze reflex van zelfbehoud zien we ook vandaag weer en dan vooral in de autosector, waar GM, dat nauwelijks enkele maanden geleden nog aan de rand van de afgrond stond, erin geslaagd is om de energie – en het geld – te vinden om opnieuw overeind te krabbelen.

Oordeel zelf: de constructeur plant om dit jaar niet minder dan zeven nieuwigheden te lanceren. Iedereen kijkt natuurlijk reikhalzend uit naar de befaamde Volt, maar daarnaast krijgen we ook veel rationelere voertuigen voorgeschoteld, zoals de vijfdeursversie van de Cruze, of de nieuwe Aveo. De Orlando, die afgelopen lente werd gelanceerd, hoort ook thuis in de categorie ‘rationeel transport’, als vervoermiddel voor zeven personen voor een onklopbare prijs. Zou dat volstaan om een bedreiging te vormen voor de Scénic (met zijn verlengde versie), die al vijftien jaar lang het segment overheerst?

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars