Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Compacte elektrische suv's : Weerwerk uit Japan

Geschreven door Ken Divjak op

Het stond in de sterren geschreven dat de democratisering van de elektrische auto uit China zou komen. Maar dat het beste alternatief voor de MG ZS EV op naam zou komen van Mazda, dat met de MX-30 pas aan zijn eerste EV toe is...

De beste omschrijving voor Mazda’s houding jegens EV’s is ‘schoorvoetend’. Het Japanse merk zwemt liever tegen de stroom in met turboloze motoren die niet aan downsizing doen, of benzineblokken die denken dat ze diesels zijn. Niet gewoon om anders te zijn, maar wel om te tonen dat het ook anders kan. En dat doet de MX-30 ook, met zijn aparte carrosserievorm en beperkte rijbereik waar twee keer goed over nagedacht is.

Bij de Brits-Chinese MG ZS EV moet de briefing dan weer als volgt zijn gegaan: koop een Europese merknaam die bekend in de oren klinkt, vervang de verbrandingsmotor van de ZS door een elektrische aandrijflijn en plak er de scherpste prijs op van heel Europa. Resultaat: de EV’s om in 2020 naar uit te kijken komen niet van de bekende merken, maar van twee buitenbeentjes die plots helemaal top of mind zijn.

In dit artikel : Mazda, Mazda MX-30 , ,

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker