Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Verlengde bestelbreaks : Family Packs

Geschreven door Laurent Blairon op

Van de nieuwe PSA-bestelbreaks bestaan ook XL-versies, met nóg meer ruimte voor het hele gezin en alle activiteiten. Wij zetten de lange Peugeot Rifter tegenover een concurrent die al veel langer inspeelt op de behoeftes van kroostrijke gezinnen: de Ford Grand Tourneo Connect.

Drie (of meer) kinderen in huis? Fervent amateurwielrenner of zondagse mountainbiker? Notoir afschuimer van rommelmarkten? Of simpelweg een flink uit de kluiten gewassen trouwe viervoeter te vervoeren? Voor een bestelbreak is het allemaal geen probleem, en zeker niet als je kiest voor een versie met verlengde wielbasis. Toegegeven, door hun soms wat bizarre proporties zijn dergelijke XL-versies een nogal makkelijk mikpunt van spot, maar de lachers krijgen het deksel op de neus wanneer de praktische kwaliteiten ter sprake komen.We denken bijvoorbeeld aan zeven zitplaatsen, waarvan er vijf in een handomdraai kunnen verdwijnen om dit soort auto’s om te toveren in echte bestelwagens. 

Ook de PSA-groep heeft dat begrepen, want voor het eerst zijn de Citroën Berlingo en Peugeot Rifter nu ook beschikbaar met een uitgerekte wielbasis. Wij kozen die laatste uit om het op te nemen tegen een oud­gediende die vorig jaar nog een facelift kreeg: de Ford Grand Tourneo Connect. Beide modellen treden hier aan met hun krachtigste dieselmotor in combinatie met een automaat.

In dit artikel : Ford, Ford Tourneo , Peugeot, Peugeot Rifter

Redactiesecretaris/eindredacteur/testrijder AutoGids

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker