Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / ‘Elektrische Jaguar XJ komt pas eind 2021’

Geschreven door Yeelen Möller op 13-07-2020

The Sunday Times schrijft dat Jaguar de lancering van de elektrische XJ heeft uitgesteld naar eind volgend jaar. De Britse constructeur bevestigt het nieuws niet officieel, maar geeft aan dat Covid-19 voor vertragingen zorgt.

De Britse krant The Sunday Times heeft het nieuwsbericht gelanceerd dat Jaguar de lancering van zijn volgende vlaggenschip, de volledig elektrische XJ, heeft uitgesteld tot eind 2021. Het model zou oorspronkelijk dit jaar nog onthuld worden, het is ook nog niet duidelijk wanneer we het in vol ornaat te zien zullen krijgen.

De reden voor de uitgestelde lancering? De financiële situatie van Jaguar (Land Rover) ziet er niet rooskleurig uit, mede door de coronacrisis, waardoor het bedrijf beslist zou hebben zich in eerste instantie te richten op zijn meest winstgevende modellen en de grote kosten nog wat uit te stellen. Bovendien is de Castle Bromwich-fabriek, waar de volgende XJ gebouwd zal worden, nog niet operationeel sinds de lockdownmaatregelen. De heropstart zou dan ook stapsgewijs verlopen. Jaguar laat weten dat “Onze ingenieurs blijven werken aan de volledig elektrische volgende generatie XJ. We blijven trouw aan onze langetermijnstrategie en ons productportfolio verandert niet, maar de onvoorziene omstandigheden zullen onvermijdelijk een impact hebben op onze plannen op korte termijn.”

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten