Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / Audi RS 3 Berline pakt Ringrecord

Verwachte lancering : 01-11-2021

Geschreven door Klaas Janssens op 03-08-2021

Met een rondetijd van 7.40,748 mag de nieuwe Audi RS 3 Berline zich de nieuwe recordhouder in de compacte klasse noemen.

Geen betere manier om het dynamische potentieel van een sportieveling in de verf te zetten, dan een rondercord op de  Nürburgring. Met een tijd van 7.40,748, op de tabellen gezet door ontwikkelingspiloot Frank Stippler, kroont de nieuwe Audi RS 3 Berline zich tot de nieuwe recordhouder in de compacte klasse. De Duitse krachtpatser doet dik 4 seconden beter dan de Renault Mégane RS Trophy-R, die zich wel de snelste voorwielaangedreven productieauto op de Nürburgring mag blijven noemen.

290 km/u

Zoals de spelregels dat voorschrijven, reed de Audi RS 3 het nieuwe Ringrecord in productietrim. Weliswaar uitgerust met de adaptieve RS-sportophanging en de eveneens optionele keramische remmen. Doorslaggevend voor de kanonchrono waren evenwel de Pirelli P Zero Trofeo R-banden, semi-slickbanden die Audi Sport liet homologeren voor de nieuwe RS 3. 

Nu beschikt de nieuwe Audi RS 3 sowieso over een uitgebreid wapenarsenaal. Zoals de drukgevoede 2,5 liter-vijfcilindermotor, die anno 2021 goed is voor 400 pk en voor 500 Nm. De sprint van 0 naar 100 km/u vraagt slechts 3,8 seconden en de topsnelheid bedraagt 290 km/u (met RS Dynamic Pack). De Quattro-vierwielaandrijving komt met de zogeheten Torque Splitter, technologie die een volledig variabele koppelverdeling tussen de achterwielen mogelijk maakt.

Prijs en leveringen Audi RS 3

De levering van de nieuwe Audi RS 3 - de derde generatie alweer - staat gepland voor eind oktober 2021. De prijzen beginnen bij 61.900 euro voor de vijfdeurs, de Audi RS 3 Berline kost minstens 63.300 euro.

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten