Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Update / Kia EV6 krijgt update om sneller te laden bij lage temperaturen

Geschreven door Kevin Kersemans op 20-10-2022

De Kia EV6 beschikt vanaf modeljaar 2023 over een batterijconditionering om efficiënter te kunnen snelladen bij lage temperaturen. Exemplaren van modeljaar 2022 kunnen deze functie echter ook krijgen middels een software-update.

Overzicht :

In navolging van zijn Hyundai-tegenhanger (de Ioniq 5) en de nieuwe Kia Niro krijgt de Kia EV6 voor modeljaar 2023 een batterijconditioneringsfunctie, die bij lage temperaturen de batterij voorverwarmt zodat ze haar optimale besdrijfstemperatuur heeft wanneer ze wordt aangesloten op een snellader.

Normaal heeft de Kia EV6 maar een achttiental minuten nodig om zijn batterij aan een snellader op te laden van 10 tot 80 procent, maar wanneer de temperatuur slechts 5 °C of minder bedraagt, duurt dat bijna dubbel zo lang. De batterijconditionering past daar een mouw aan.

Ook voor al geleverde exemplaren

Al de gelukkige eigenaar van een Kia EV6? Geen probleem, want ook dan kun je genieten van de nieuwe functie, door middel van een eenvoudige software-update (aan te vragen bij de dealer). Daarbij wordt trouwens ook het navigatiesysteem bijgewerkt, zodat de conditioneringsfunctie automatisch start wanneer je een snellader als bestemming ingeeft, de batterijtemperatuur lager is dan 21 graden en de laadstatus 24% of hoger is. Goed nieuws voor EV6-bezitters, nu de winter bijna voor de deur staat!

Journalist AutoGids/AutoWereld

Instagram: @kvnkrsmnsonwheels

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten