Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Update / Mazda 2 krijgt kleurrijke update

Geschreven door Yeelen Möller op 27-01-2023

De Mazda 2 wordt voor de tweede keer vernieuwd en krijgt een nieuw neusje met een dichtgemaakte grille. Bovendien toont Mazda uitgebreide personalisatiemogelijkheden qua kleurtjes, maar komen die ook naar België?

Overzicht :

Mazda heeft de nieuwe versie van de Mazda 2 vooralsnog enkel in zijn Japanse versie getoond, maar we krijgen wel al bevestiging van de Belgische invoerder dat er ook een update gepland staat voor het Europese model. We zien alvast een nieuwe, dichtgemaakte grille in koetswerkkleur met een zwarte rand en aangepaste bumpers aan de voor- en achterzijde. Het interieur lijkt het nog min of meer bij hetzelfde te houden als de facelift van 2019, inclusief het oude infotainmentsysteem van het merk, maar er lijken wel nieuwe kleurcombinaties te komen.

Een kleurtje meer of minder

Iets wat ook direct opvalt aan de buitenzijde van deze vernieuwde Mazda 2 voor 2023: meer kleurencombinaties. Zo is het mogelijk om een deel van de velgen in koetswerkkleur te krijgen, of net in een contrasterende tint. En hetzelfde geldt voor het dak, dat je zwart of wit kan maken in tandem met de spiegelkappen en het grillepaneel. Als kers op de taart zijn er ook vinylstickers mogelijk voor nog een beetje meer kleur.

Ook voor ons?

In totaal spreekt Mazda van 198 mogelijke kleurencombinaties, al is het nog even afwachten of ze allemaal de oversteek maken naar onze markt. Aan de techniek verandert er vooralsnog niets: onder de motorkap zit nog steeds een 1.5 SkyActiv-benzinemotor. Wil je elektrokracht, dan is er ook nog de Mazda 2 Hybrid, een Toyota Yaris met een Mazda-logo op de neus. 

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten