Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Model Ford Tourneo Custom 2019

 • Niet meer beschikbaar
 • De ‘utilitaire’ variant van Fords grote bestelwagen heet Transit en de versie voor ‘personenvervoer’ Tourneo Custom. Dit laatste model is verkrijgbaar met acht of negen zitplaatsen en in twee lengtes: 4,97 of 5,34 meter. Dit is een ‘bakbeest’ met respectievelijk niet minder dan 1.200 of 1.900 liter bagageruimte achter de derde zitrij. De stoelen achterin kunnen worden herschikt, bijvoorbeeld om de passagiers met het gezicht naar elkaar te laten zitten. Brocanteverzamelaars zullen blij zijn dat al die stoelen ook kunnen worden verwijderd om een gigantische laadruimte te creëren. Voorin zit je als in een echte bestelwagen: hoog en rechtop. Maar de hoog op de middenconsole ingeplante versnellingspook valt gemakkelijk in de hand.

  Het motorgamma bestaat uitsluitend uit 2.0-diesels, met naar keuze 130, 150 of 170 pk, die gekoppeld kunnen worden aan een automatische versnellingsbak. Onderweg is de Ford Tourneo Custom iets minder comfortabel en dynamisch dan een klassieke eenvolumer. Deze minibus is vrij luidruchtig en gaat een beetje schudden op wegoneffenheden, maar zijn rijgedrag blijft wel gezond en geruststellend, met name dankzij de beschikbare rijhulpmiddelen. Er wordt ook een Active-versie aangeboden, met een avontuurlijke look en een mechanisch sperdifferentieel. De huidige Tourneo Custom is echter enkel nog beschikbaar uit voorraad; de nieuwe generatie van het model wordt gelanceerd in de zomer van 2023.

  De Ford Tourneo Custom is minder verfijnd dan een klassieke eenvolumer en richt zich op (zeer) grote gezinnen, met de mogelijkheid om achterin tot zes personen te herbergen, en voorin maximaal drie. Een echt ‘bakbeest’ zonder grote gebreken, ook leverbaar in een Active-versie met SUV-look.

 • Hybride Diesel

  • Manueel
  • 130 pk
  • 0 l / 100 km
  • CO2: 0 g/km (WLTP)
  • 5 deuren
  • 8 zitplaatsen

Tests Ford Tourneo custom

Onze tests

Nieuws Ford

Aanbevolen nieuwsberichten

Budget

In hetzelfde budget