Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Model Lexus LC Convertible 2023

 • In een segment waar terughoudendheid primeert, is de Lexus LC (voor Luxury Coupé) een erg opvallende verschijning. Voor het modeljaar 2021 kreeg het model een update, die echter geen gevolgen heeft voor het knappe lijnenspel van deze GT, dat meteen verraadt dat dit geen echte vierzitter is, en zelfs met moeite een 2+2. Achterin is het inderdaad erg krap en de kofferruimte is bijzonder klein. Die kritiek geldt ook voor de in 2020 gelanceerde Convertible. In 2022 werd de speciale (gelimiteerde) reeks Hokkaido Edition geïntroduceerd.

  De LC staat op het GA-L-onderstel (voor Global Architecture-Luxury), dat ook dienstdoet voor de LS. Voor de aandrijving zijn er twee mogelijkheden: de LC 500 met atmosferische vijfliter-V8, die hier is opgekieteld tot 477 pk, en de hybride LC 500h (enkel voor de coupé), in totaal 359 pk sterk. Beide versies zagen hun overbrenging (een tientrapsautomaat voor de V8, een planeetwielstelsel met daarachter een viertrapsautomaat voor de hybride) bij de facelift aangepast, om alerter te kunnen reageren. Nog met het oog op meer rijplezier wisten de ingenieurs ook 10 kilogram aan onafgeveerd gewicht te besparen. Dankzij de nodige verstevigingen aan de structuur van de auto rijdt de cabrio net zo dynamisch en nauwkeurig als de coupé.

  De Lexus LC oogt uitdagend, levert de visueel beloofde prestaties en rijdt bijzonder plezierig. Hij is bovendien te krijgen als hybride én als Convertible. Lexus heeft daarmee niet alleen een bijzonder interessant, maar nu ook volledig aanbod in het luxe-segment.

 • Benzine

  • Automatisch met manuele modus
  • 464 pk
  • 11.7 l / 100 km
  • CO2: 275 g/km (WLTP)
  • 2 deuren
  • 4 zitplaatsen

Tests Lexus LC

Onze tests

Nieuws Lexus

Aanbevolen nieuwsberichten

Budget

In hetzelfde budget